کاربرد تابلو برق فشار متوسط : همه محصولات ساخت دست بشر دارای ویژگیها و شاخصههای فیزیکی خاصی هستند که بنا به سطح آنها کالای مورد نظرمان خروجی مشخصی را در اختیار کاربر خود قرار می دهد، بازدهی مشخصی که از حد معینی بالاتر نرفته، عملاً توانایی انجام برخی خواسته های کاربر را نداشته و در صورت اعمال فشار بیش از حد روی آن از خراب شده و از بین میرود .
به عنوان مثال یک خودروی سواری را در نظر بگیرید! بنا به مشخصاتی که تولیدکننده آن به هنگام عرضه این محصول اعلام کرده است، در شرایط استاندارد این محصول دارای حداکثر سرعت مشخصی بوده، توانایی جابجایی تعداد سرنشینان یا باری بیش از آنچه که برایش تعریف شده است را ندارد، در صورت عدم استفاده از آن در شرایطی ایده آل با سرعت بیشتری نسبت به آنچه تصور میشده از رده خارج می گردد و چنانچه از خطراتی که استفاده نادرست از آن به همراه دارد بگذریم، در مواردی با عدم رعایت شرایط کاربردی آن حتی نمی توان این وسیله نقلیه را چند ده متر نیز حرکت داد .
این توضیحات از این بابت داده شد که بگوییم «هرکسی –و در این مثال هر چیزی –را بهر کاری ساختند » ! بدیهیست که در مواردی به ویژه در مواقع اضطرار استفاده از یک وسیله در جایگاهی دیگر ایرادی نداشته و می توان از آن چشم پوشید؛ اما در مواردی به ویژه در حوزه صنعت یا انتقال انرژی نمی توان چنین ریسکی را پذیرفت .
برق، پدیدهای نیازمند تجهیزات تخصصیدر حوزه برق و نیرو شاید در مواردی مانند استفاده از
سینی کابل به جای
نردبان کابل دردسر بزرگی به وجود نیاورد، اما چنانچه از تابلو برق فشار ضعیف به جای تابلو برق فشار متوسط استفاده شود (با فرض اینکه استارت اولیه آن زده شده و جریانی در مدار به وجود آید) خطرات بزرگ، خرجهای سنگین و انجام کار با بازدهی کم عملکرد در انتظار این سامانه خواهد بود.
به همین دلیل بر آن شدیم تا در ادامه این مطلب به بررسی کاربرد
تابلو برق فشار متوسط بپردازیم ؛ پس با ما همراه باشید!
تابلو برق فشار متوسطدر یادداشتهای قبلی به تفصیل در خصوص ماهیت تابلوهای برق فشار متوسط سخن گفتیم . در این توضیحات عرضه شد که :
- محدوده ولتاژی این محصولات 1000 تا 36000 وات بوده،
- معمولاً از یک محفظه ایستاده فلزی ساخته می شوند،
- دسترسی به ماتعلقات آنها از درب جلو امکانپذیر بوده،
- وجود استاندارد IEC، گواهی کیفیت یا تست و تائیدیه تجهیزات و اجناس در آنها ضروری بوده و
- تجهیزاتی مانند دژنگتور، سکسیونر، کنتاکتور خلاء ، تجهیزات اندازهگیری، شینه های ارتباطی، نمایشگر و رلههای حفاظتی در آنها قرار دارند .
با عنایت به این ویژگی ها کاربرد تابلو برق فشار متوسط چیست ؟
کاربرد تابلو برق فشار متوسطبه طور کلی می توان کاربردهای زیادی برای این محصول برشمرد که در ادامه پس از ذکر 3 کاربرد اصلی آن، دو مورد از مصادیق آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
- انتقال قدرت از شبکه اصلی به پایین دست
این محصولات که از آنها تحت عنوان پست یا پاساژ نیز یاد می شود، وظیفه انتقال قدرت به پایین دست خود (مثلاً 36 یا 24 کیلووات) را بر عهده دارند .
این پستها به عنوان ایستگاه های فرعی در مسیر تولید، انتقال و توزیع برق قرار گرفته و با کمک ترانسفورماتور مقدار آن را تغییر میدهند . در همین رابطه این تابلوها با افزایش ولتاژ ، جریان عبوری را کاهش داده و بالعکس و بدین طریق موجب تعدیل قوای آن برای مصرف دستگاههایی با ظرفیت کمتر می شوند .
- قرارگرفتن در رینگهای ارتباطی
این محصولات در پست های برق به سمت فشار ضعیف ترانس متصل بوده و برق بلوک ساختمانی یا قسمت مستقلی از مجموعه (مانند موتورخانه) را توزیع می کنند، در حالی که خود از تابلوی اصلی تغذیه میشود.
- جهت مصارف با قدرتهای بالا در صنعت
- کوره القاییمی دانیم که روشن و خاموش شدن های پیوسته یکی از ویژگی های شاخص کوره های القایی می باشد . با فرض اینکه این محصول در طول یک روز کاری تا 100 بار هم روشن و خاموش می شود، در هر بار تکرار این عمل از صفر تا 8 برابر جریان نامی کوره - 2000 آمپر - جریان کلیدزنی در این دستگاه به وجود میآید .
با توجه به اینکه کلیدهای هوایی و روغنی توانایی تحمل و پوشش دادن چنین تداومی را ندارند، مدارشکنهای خلاء استاندارد به عنوان بهترین واسطه قطع و وصل کننده مداوم جریان و مصداقی از کاربرد تابلو برق فشار متوسط مورد استفاده قرار می گیرند .
- راه آهنقطارها به منظور حرکت و باز ایستادن خود نیازمند جریان تکفازی هستند که بواسطه مدارشکن تأمین شده و با قطع جریان اتصال کوتاه و گذرای آن در سیستم کابل های بالای سر قطار ، امکان هدایت این وسیله را به اپراتور یا لوکوموتیوران میدهد .
با عنایت به این توضیحات مشخصاً چنین واسطه ای نیازمند داشتن زمان قطع و قوس کوتاه و همچنین قطع سریع می باشد که در اینجا و به عنوان کاربرد تابلو برق فشار متوسط ،
VCBچنین وظیفه ای را انجام می دهد .