تجهیزات سینی کابل
تاریخ خبر: ۱۳۹۹/۱۰/۱۶
از یادداشتهای قبلی به یاد داریم که سینیهای کابل یاCable Tray به محصولاتی گفته میشد که وظیفه نظم و ترتیب دادن به کابلهای برق و شبکه یک سازه را بر عهده داشته و سبب میشدند تا این محصولات به صورت افقی در زیر سقف قرار گرفته و به نقاط مورد نظر هدایت شوند.
فضایی که سینیها در آن قرار میگیرند، فضایی تقریباً بلااستفاده به ویژه در محیطهای اداری و صنعتیست که نصب سینی در آنجا سبب میشود تا علاوه بر استفاده بهتر از این فضا، ایمنی خود تجهیزات و کاربران نیز حفظ شده و با صرفهجویی حداکثری در انتقال انرژی و اطلاعات (به واسطه مصرف بهینه کابل) ، کارفرما به نقاط بیشتری دسترسی یابد.
ناگفته نماند که با این کار کیفیت تهویه هوا و جریان آن نیز در بین سیم و کابلها افزایش یافته و به دلیل فضای بیشتر برای جایگذاری آنها، تأثیری که روی یکدیگر میگذارند کاهش مییابد .
با عنایت به این توضیحات باید گفت که سینیها به منظور هدایت و نگهداری ایدهآل از کابلها، به وسایلی کمکی نیاز دارند تا ارتفاع آنها را کم و زیاد کرده، مسیر را پهن یا باریک کرده و یا جریان کابلها را به دو، سه یا چهار راه تقسیم کند که این کار با کمک تجهیزات سینی کابلانجام میپذیرد؛ محصولاتی که در ادامه به بررسی مهمترین زیرشاخههای آن میپردازیم .
تجهیزات سینی کابل
در گام نخست توجه به این نکته ضروریست که جنس تجهیزات سینی کابلنیز مشابه خود بدنه اصلی بوده و به دلیل نیاز به محصولی مقاوم در برابر رطوبت، تنشهای محیطی، بارهای خارجی و همچنین داشتن وزنی کم از ورقهای فولادی گالوانیزه استفاده میشوند .
زانویی های ۴۵ و ۹۰ درجه
در توضیحات فوق گفتیم که یکی از مزایای استفاده از سینی های کابل هدایت آنها در مسیری بهینه است، حال اینکه ممکن است این بهینگی در قالب کوتاهترین مسیر ممکن گنجانده نشده و مجبور باشیم تا به دلیل محدودیتهای سازه آن یا استفاده حداکثری از فضا در مسیری جز راه مستقیم هدایتش کنیم .
در همین رابطه زانویی های 45 و 90 درجه به عنوان واسطههایی که بدون آسیب زدن به کابلها مسیر آن را کج کرده یا به اندازه 90 درجه میچرخانند محصولاتی هستند که در صدر پرکاربردترین تجهیزات سینی کابل قرار میگیرند . لازم به ذکر است که به دلیل مقاومت بالای سینی کابل در برابر نیرو و فشار و عدم تغییر شکل آن، استفاده از چنین واسطههایی تنها راه تغییر جهت کابلها میباشد .
رابط سینی
اگرچه سینیهای کابل دارای ابعاد مشخص و اندازههای محدودی بوده و نمیتوان عدد مشخصی را برای همه آنها در نظر گرفت، اما میتوان از این مطلب نیز مطمئن بود که اندازه هیچ کدام از آنها نامحدود نبوده و نهایتاً در متراژی مشخص (مثلاً 6 متر) خاتمه مییابند .
به همین دلیل به محصولاتی نیاز داریم تا در مسافتهای طولانی توانایی یکی کردن دو قطعه مجاور هم را داشته و بدین ترتیب سینیهای مذکور را به یکدیگر متصل کنند . محصولاتی که ما آنها را رابط سینی مینامیم .
تبدیل سینی
همانطور که همه مسیرهای حاوی سیالات (به عنوان مثال لولهکشی آب و فاضلاب ) در تمامی طول مسیر خود از عرض و طول یکسانی استفاده نمیکنند (مثلاً در ابتدا از لوله بزرگی استفاده شده و تا رسیدن به مصرفکننده نهایی بسیار کوچک میشود) ، تجهیزات سینی کابل نیز از این سازوکار تبعیت کرده (هرچند سیالی واقعی نبوده) و لزوماً در همه طول مسیر دارای پهنای ثابتی نیستند .
با توجه به همین اصل ساده، نیازمند واسطههایی هستیم که عرض مسیر را کم و زیاد کرده و بدین ترتیب علاوه بر صرفه جویی در مصرف مصالح و مواد ، جای کمتری نیز اشغال کرده و بدین ترتیب فضای زیباتری را نیز به وجود آورند .
رابط سینی به عنوان این عامل میانی، با داشتن ابعاد دو سینی بزرگ و کوچکتر در طرفین خود به عنوان یک پل در میان آنها عمل کرده و سبب میشوند تا این سینیها با عرضهای متفاوت روی دیگری چفت شوند .
چند راهیها
چنانچه سینی کابل را به خیابانهای شهر تشبیه کنیم، چند راهیها نظیر یک چهارراه عاملی برای تغییر جهت اتومبیلها (در اینجا کابلهای برق و شبکه) بوده و سبب میشوند تا این رشتهها در مسیر دیگری قرار گرفته، از یکدیگر جدا شوند و یا پس از همراه شدن با هم در مسیر سوم هدایت شوند .
ساپورت، پیچ و مهره
این تجهیزات که به صورت اختصاصی مخصوص سینیها طراحی و ساخته میشوند، در اینجا وظیفه نصب و نگهداشتن این مسیرهای گالوانیزه را در زیر سقف یک بنا بر عهده دارند . گفتنیست که این محصولات در برابر خوردگی و رطوبت مقاوم بوده و توانایی تحمل بار سنگین کابلها و دیگر تجهیزات متصل به آنها را دارند .