باسداکت فشار ضعیف : در یادداشت هایی که پیش از این در خصوص باسداکت ها تقدیم حضورتان کردیم ، خواندیم که این محصولات در حقیقت کانال های پیش ساخته غیررسانایی بوده (Duct) که با حمل شینه های مسی یا آلومینیومی حامل جریان برق (Bus) در دل خود ، به تسهیل و تسریع انتقال برق از یک نقطه به یک نقطه ای دیگر کمک می کنند .
باسداکت فشار ضعیف
در همین رابطه حذف برخی واسطه های انتقال جریان برق در یک مکان سرپوشیده مانند انواع نردبان و سینی های کابل ، انتقال الکتریسیته از تابلوی اصلی توزیع برق تا ترانسفورماتور قدرت و همچنین جایگزینی با سامانه های سنتی ، غیر بهینه و بعضاً خطرناک رایزر برقرسان ساختمان های بلند از مهمترین کاربردهای این وسیله بودند که به بررسی هریک پرداخته ایم .
توجه : اگرچه استفاده از باسداکت در مقایسه با نردبان کابل و سینی کابل دارای بازدهی بیشتری می باشد ، اما نباید فراموش کرد که ممکن است نصب آن ها به جای ادوات مذکور بسیار پرهزینه تر بوده و یا عملاً در برخی اماکن تغییر محسوسی به وجود نیاورند ! به همین دلیل است که به منظور انتخاب یکی از این دو عامل ، توجه به نظر کارشناسان این حوزه – مانند متخصصین مجموعه ساتهاکو – الزامیست !
باسداکت های فشار ضعیف
با گذر از این مقدمه باید گفت که همه باسداکت ها دارای ساختار مشابهی نبوده و ممکن است با این که سازوکار و طرز عملی در مجموع یکسانی دارند ، اما در جایگاه و با اهداف مختلفی مورد استفاده قرار گیرند .
در پی تقسیم بندی این محصولات به دو دسته باسداکت های فشار ضعیف و باسداکت های فشار متوسط ، قصد داریم تا در این یادداشت به بررسی زیر شاخه های گروه نخست بپردازیم .
- باسداکت روشنایی
تفاوتی ندارد که شما در سالن تولید یک کارخانه مشغول به فعالیت هستید یا کارگاهی تولیدی ، به عنوان یک فروشنده در یک فروشگاه یا نمایشگاه مشغول به کار هستید یا در کسوت یک کارمند در شرکتی خصوصی ، تورلیدر یک موزه بوده و یا شغلتان انبارداری یک مجموعه صنعتی بزرگ است ، شما در هر کسوت ، جایگاه و مکانی که باشید ، وجود نور مناسب به عنوان یکی از پیشنیازهای داشتن محیط کاری ایده آل لازم و ضروریست .
با توجه به اینکه افزودن واسطه ای روشنایی (مانند نصب یک لامپ) دارای محدودیت هایی بوده ، در صورت جابجایی قابل انتقال نبوده ، جهت و پرتابی قابل تنظیم نداشته و در صورت نیاز امکان جابجایی یا تقلیل تعدادشان وجود ندارد ، نیازمند سازوکاری هستیم که این کم و کاستی ها را پوشش داده و کاربری ساده اما مفیدتری را داشته باشد .
به همین منظور باسداکت هایی 25 الی 40 آمپری وجود دارند که با اتصال به سقف یا دیوار ، بواسطه 2 الی 4 رشته هادی مسی خود هر لامپی را که به آن ها متصل شود را روشن کرده و تا جایی که فضایی برای پذیرش پایه های لامپ های بیشتر داشته باشد ، به انتقال اختلاف پتانسیل مورد نیاز فعالیت آنها می پردازد .
- باسداکت توزیع با آمپراژ کم
این محصولات که در پنج ظرفیت 40 ، 63، 100، 160و 200 آمپری تولید و عرضه می شوند ، جایگزین مناسبی برای انتقال برق به روش های قدیمی تر (مانند استفاده از لوله ، سیم ، کابل و سینی و نردبان این محصولات) بوده و می تواند نیازمندی کارخانجات ، کارگاه ها ، آزمایشگاه ها و سایر اماکنی که مصرف کنندگانی با سرعت و تعداد بالا دارند را مرتفع نماید .
- باسداکت انتقال و توزیع
این محصولات که دارای عایق های اپوکسی رزین می باشند ، از آن دست باسداکت های کمپکت بوده که با پوشش دادن شدت جریانی تا سقف 800 آمپر ، به راحتی وظیفه توزیع انرژی الکتریکی در واحد های صنعتی را ایفا می کند . ناگفته نماند که این سامانه به صورت رایزری در ساختمان های تجاری ، اداری و مسکونی کاربرد فراوانی دارد .
- باسداکت کمپکت
این محصولات با توانایی انتقال بیشینه شدت جریان 5000 آمپر مناسب برقراری ارتباط بین ترانس و تابلو یا ژنراتور و تابلو های توزیع می باشد. گفتنیست که وجود 3-4 هادی مسی یا آلومینیومی در هر خط ، روکش پلی استری عایق غیرهالوژنه ، غلاف گالوانیزه بدون هیچ فاصله هوایی ، درجه حفاظت IP52 تا IP55 و وجود عایق اپوکسی در بروز این ویژگی ها بی تاثیر نیست .
- باسداکت رزینی
گاهی انتقال هادی برق در فضای باز یا محیط های سرپوشیده ای که قابلیت انفجار دارند سبب می شود تا استفاده از باسداکت فشار ضعیف مرغوب و مناسب اهمیت ویژه ای پیدا کنند . در همین رابطه باسداکت رزینی با قابلیت هدایت 1000 الی 6000 آمپر مناسب برق فشار ضعیف و متوسط بوده و با درجه حفاظت IP68 (استاندارد ضد آب بودن) می تواند با کمترین ریسک ، بیشترین بازدهی را داشته باشد .