تابلو برق فشار متوسط :می دانیم که تابلوهای برق به محفظه های عموماً فلزی گفته می شود که با در بر داشتن مجموعه ای از ادوات الکتریکی و الکترونیکی ، وظیفه کنترل جریان برق را بر عهده دارند .
تابلو برق فشار متوسط
با عنایت به این اصل که امکان ذخیره آسان و ارزان برق وجود ندارد (بر خلاف آب که می توان آن را پشت سد نگه داشته یا نفتی که می توان در بشکه ها و مخازن مخصوص جای داد) ، این پدیده پس از تولید مستلزم انتقال سریع به مصرف کنندگان نهایی می باشد. این در حالیست که شدت و قدرت انرژی تولید شده به اندازه ای زیاد است که به ساختار وسایل برقی لطمه می زند ، لذا زمانی که در نیروگاه های سوخت فسیلی ، برق آبی ، بادی یا به هر روش دیگری الکتریسیته تولید می شود ، تا به انتهای زنجیره تأمین برسد در چند مرحله تعدیل می شود که ایستگاه آخر این کاهش و کنترل تابلوهای برق نام دارند .
با وجود اینکه تابلوهای برق دارای دسته بندی های متعددی از نظر ساختار (Metal Clad و Compartment Type) ، محل نصب (داخلی و فضای باز) و نوع ایستایی (ايستاده و ديواری) هستند ، اما توجه به سطح ولتاژشان را می توان اصلی ترین دستمایه تقسیم بندی این محصولات دانست ؛ دستمایه ای که به معرفی تابلو برق فشار متوسط منجر شده است .
همانطور که از نام تابلو برق فشار متوسط بر می آید این محصول وظیفه آماده سازی برقی با ولتاژ میانه را دارد ، به عبارتی دیگر ولتاژی بیش از 1000 V نمونه های ضعیف و کمتر از 36000 V تبلوهای فشار قوی !
از مهمترین ویژگی های تابلو متوسط می توان با حالت ایستایی آن ، چارچوبی عموماً فلزی که دسترسی به قطعات ، سوئیچ و کنترلرها از مقابل را ممکن می سازد ، سامانه قطع و وصل و قطعاتی همچون دژنگتور ، سکسیونر ، کنتاکتور خلاء ، نمایش ، تجهیزات اندازه گیری ، رله های حفاظتی و شینه های ارتباطی اشاره کرد که امکان بهره برداری حداکثری از 1 تا 36 کیلو ولت موجود را به ما می دهد .
تابلو برق فشار متوسط
در این قسمت به بررسی تابلو برق فشار متوسط و انواع آن پرداخته می شود :
محدوده ولتاژی که در این نوع تابلو برق وجود دارد ۱ تا ۶۳ کیلو ولت می باشد ، تابلو برق فشار متوسط از یک محفظه فلزی تشکیل شده که به صورت ایستاده نیز می باشد که این محفظه از یک اسکلت و یا چارچوب تشکیل شده است که دسترسی به این تابلو برق از جلو امکان پذیر می باشد ، تجهیزاتی که در تابلو برق فشار متوسط وجود دارد عبارتند از دژنکتور، سکسیونر،کنتاکتور خلا، تجهیزات اندازه گیری، تجهیزات نمایش دهنده ها،شینه های ارتباطی و رله های حفاظتی می باشد .
انواع تابلو برق فشار متوسط :
۱) کمپکت :
در این نوع از تابلو برق فشار متوسط ، تجهیزات کلید زنی در محیط گاز و یا خلا استفاده شده است به همین جهت این نوع از تابلو برق متوسط دارای ابعاد کوچکتری می باشد .
۲) کمپکت AIS :
کلمه AIS در این نوع تابلو برق از کلمات AIR INSULATED SWITCH برگرفته شده است ، در این نوع از تابلو برق جهت عایق باسبار ها از هوا استفاده شده است و کلیدی زنی نیز در محیط گازی و با خلا وجود دارد ، و همچنین تعدادی سلول در آن به کار گرفته شده است که این سلول ها در کارخانه و یا محل پست به یکدیگر متصل می گردند .
۳) کمپکت GIS :
کلمه GIS در این نوع تابلو برق از کلمات GAS INSULATED SWITCH برگرفته شده است ، در این نوع تابلو نیز جهت عایق باسبارها از گاز SF6 استفاده می گردد ، و همچنین تجهیزات کلید زنی در آن در محیط گازی و با خلا قرار میگیرد ، این نوع تابلو برق به صورت یکپارچه می باشد .
۴) فلزی محصور Metal Enclosed :
این نوع از تابلو برق نیز به صورت محفظه فلزی می باشد که به صورت کاملا بسته می باشد و تجهیزات مورد استفاده در آن درون آنها قرار میگیرد و این نوع تابلو برق خود دارای دو نوع می باشد که در ادامه به بررسی آنها پرداخته می شود :
الف) تابلو Metal Clad :
در ساخت این تابلو از محفظه های جداگانه استفاده شده است و از جمله بزرگترین ویژگی در این نوع تابلو برق عدم سرایت خطا به سایر قسمت ها می باشد ، در واقع جهت تصحیح خطا در این نوع تابلو برق تنها کافی است قسمت مخصوص ان اصلاح گردد و نیازی به دستکاری سایر قسمت ها نمی باشد و بخش هایی که در این نوع تابلو برق وجود دارد عبارتند از : محفظه باسبار،محفظه سر کابل ، محفظه کنترل یا lv که از این محفظه جهت اندازه گیری و کنترل و حفاظت استفاده می گردد ، محفظه کلید .