نردبان کابل :زمانی که قصد هدایت جسمی جامد ، لخت و طولانی را داریم ، همانطور که نهالی نوپا را بواسطه تکه چوب یا میله ای در مسیر مستقیمی هدایت می کنیم ، استفاده از یک تکیه گاه مستحکم و موازی با آن راه حلی ساده ، کاربردی و مقرون به صرفه به نظر می رسد .
نردبان کابل
در این مورد خاص که در مورد کابل های برق یا داده های دیجیتالی در داخل یک فضای سرپوشیده صحبت می کنیم ، به دلیل اینکه این محصولات دارای ساختاری یکپارچه و متوالی هستند ، بدون وجود هیچ تکیه گاه خارجی هم می توانند در هوا معلق بمانند ، اما به دلیل تعددشان و وزنی که در بلند مدت به شکم دادن و ایجاد انحنا در میانه راه هریک می انجامد ، نیازمند تکیه گاه های مقطعی هستند که این محصولات را در جای خود ثابت نگه دارد . از این گذشته با افزایش تعداد این کابل ها ، بی نظمی و هرج و مرجی وصف ناشدنی بر محیط مورد نظرمان حاکم می شود که مستلزم رسیدگی و سر و سامان گرفتن است .
اگرچه سینی کابل به عنوان محصولی که چنین توانایی هایی را دارد پیش از این مورد بررسی قرار گرفته است ، اما گاهی استفاده از Ladder Cable یا نردبان کابل ، عملی با بازدهی بالا و خروجی مطلوب تری است .
نردبان کابل با ظاهری کاملاً شبیه به نردبان های معمولی ، زمانی که به صورت افقی در یک مکان قرار می گیرد ، قادر است تا حجم قابل توجهی از کابل های برق و دیتا را در خود جای دهد . اگرچه استفاده از سینی به دلیل داشتن لبه های برآمده و کفی مسطح مطلوب تر به نظر می رسد ، اما نباید فراموش کرد که در قسمت هایی با تعداد رشته سیم زیاد ، استفاده از نردبان به تعدیل وزن این تکیه گاه و بالا رفتن تعداد کابل های قابل حمل ، پوشش کمتر و برخورد بیشتر کابل های مذکور با جریان هوا (در امر مبرّد سازی) و امکان فیکس کردن این محصولات در کاربری های عمودی در مقایسه با سینی کاربرد بیشتری دارد .
نردبان کابل نیز همچون سینی های مربوطه علاوه بر داشتن مسیر های مستقیم که در عرض و طول های متنوع و همچنین فواصل پله های متغیر تولید می شوند ، دارای نمونه های سه راهی ، چهار راهی ، نبشی ، باریک کننده و مسیر های منحنی می باشد که سبب می گردد تا متخصصین سیم کشی یا کارشناسان شبکه به راحتی مسیرهای عبور سیم را طراحی و پیاده سازی کنند .
در این قسمت از مقالات به بررسی جامع و کامل در مورد نردبان کابل آن پرداخته می شود و اینکه کابل دارای چند نوع می باشد :
در سیستم های برق رسانی از کابل جهت انتقال نیرو می باشد ، در این سیستم ها با استفاده از کابل و یا ladder می توان کابل کشی را انجام داد ،از کابل می توان در کارخانجات و مراکز صنعتی و یا مجتمع های مسکونی می توان استفاده نمود .
نردبان کابل می توان عرض،تعداد و یا حجم و یا ضخامت متفاوتی داشته باشد که هر شخصی متناسب با نوع درخواست خود می تواند مورد مد نظر خود را جهت تولید و یا مونتاژ سفارش دهد ، در ادامه له بررسی مشخصات نردبان کابل پرداخته می شود و اینکه هر کابل می تواند چه مشخصاتی داشته باشد :
مشخصات نردبان کابل :
۱) عرض کابل :
عرض در کابل می تواند از ۵۰ میل تا ۱۱۰۰میل باشد .
۲) ضخامت ورق نردان کابل :
ضخامت ورق نردبان می تواند از ۵۰ میلیمتر تا ۱۱۰۰ میلیمتر باشد .
۳) طول کابل :
از یک میل تا ۳ میل می تواند باشد .
۴) نوع ورق موجود در کابل :
ورق های موجود در کابل می تواند کاشان، فولاد مبارکه اصفهان،قزاق روسیه،گالوانیزه و یا روغنی باشد .
۵) نوع روکش :
روکش موجود در کابل نردبان می تواند گالوانیزه فابریک با کوتینگ بیشتر از ۱۸۰ ،گالوانیزه گرم، عمقی داغ که جهت جلوگیری از زنگ زدگی از آن استفاده می شود ،رنگ استاتیک که در دو مدل ساده و چرمی جهت عایق برق استفاده می شود ،نمای زیبای کار که جهت جلوگیری از زنگ زدگی استفاده می شود .
۶) بسته بندی :
بسته بندی در آنها می تواند الت بندی باشد و البته در صورتیکه حجم و تعداد در آنها بیشتر باشد که در این حالت با پالت های چوبی و یا تسمه های فلزی پالت بندی می شوند و همچنین جهت اطمینان از رسیدن در صحت و سلامت صد درصدی می توان کابل نردبان ها را با پلاستیک های حباب دار بسته بندی نمود .
خواص نردبان کابل :
از جمله خواصی که می توان در نظر گرفت در محیط هایی می باشد که بسته می باشد که جریان هوا در این محیط ها به صورت ساکن می باشد ، در واقع از جهت برق رسانی، کابل کشی و یا اتصال سیم ها استفاده می شود و به علت سکونت هوا ، نردبان های کابل سیم کابل کشی شده را به صورت افقی و یا عمودی هدایت می نمایند و نصب کابل بر روی نردبان با استفاده از بست های چنگالی می باشد که تمام این بست ها به صورت ریگلاژی می باشد و سهولت را در کابل کشی بر روی نردبان بر عهده دارد .
نردبان کابل در واقع لوله ای می باشد کهساختار نردبان کابل
جنس آن از نوع آلومینیوم و یا فلز می تواند باشد ، در واقع نردبان کابل ساختار فلزی می باشد که از پیش ساخته شده است و از دو ریل تشکیل شده است که توسط رینگ هایی به یکدیگر متصل شده اند ، در نردبان کابل از بخش هایی استفاده شده که به صورت کاملا طویل و طولانی می باشد که آنها همگی در بخش های از سیم کشی ساختمان به کار برده می شود که نیازی به تغییر اجزای سازنده آن نمی باشد .
نردبان کابل در واقع محصولی می باشد که بسیار قدرتمند می باشد و در تمام مسافت ها و عرض ها می توان از آنها استفاده نمود بنابراین می توان از نردبان در پروژه هایی که نیازمند حجم بسیاری کابل در حالت توزیع شده وجود دارد که علاوه بر موارد گفته شده ایمنی فراوانی را نیز فراهم نماید استفاده نموده ، با این حال سرعت پیشرفت پروژه نیز با وجود نردبان بسیار افزایش می یابد که این موضوع برای مدیران پروژه اهمیت بسیار دارد و نظر آنها را بسیار جلب می نماید .
در واقع از نردبان جهت مدیریت سیم کشی استفاده می گردد که می تواند پروژه را به صورت کاملا اقتصادی بسط نماید که با استفاده از آنها می توان از سیم برق و کابل ها به نحو مطلوب محافظت نماید که این روش در مقابل روش های سیم کشی دیگر دارای ویژگی های بیشماری می باشد .
در نردبان کابل از اتصالات پیش ساخته استفاده شده است که به مصرف کننده این امکان را می دهد که در هر قسمتی که نیاز به خم شدن ، چرخش و یا کاهش عرض و پهنا باشد می توان به آسانی تغییرات لازم را در نردبان ایجاد نمود در واقع اتصالات موجود در آن این عملیات را به آسانی انجام می دهد و با استفاده از این اتصالات می توان به آسانی نردبان را در موقعیت مورد نظر قرار دهید .
بنابراین با استفاده از نردبان می توان به آسانی کابل ها را نظم بخشی نمود که در واقع با استفاده از آن کابل ها با نظم خاصی در کنار یکدیگر قرار می گیرند که این امر استفاده از کابل ها را آسان می نماید .
اتصالات آنها در فاصله ۳ تا ۶ متری قرار می گیرند که سبب می گردند اتصال ها به آسانی به آنها وصل گردند و همچنین ذکر یک نکته در این قسمت اهمیت دارد که ارتفاع ریل نردبان می تواند تعداد پیچ ها را مشخص نماید و وصل کردن اتصالات نیز که در طول نردبان قرار میگیرد سبب می گردد از نردبان با انشعابات فراوان استفاده نمود .
درباره نردبان کابل می توان گفت که آنها دارای ساختارهای فلزی می باشند که آنها همگی از ریل های جانبی تشکیل شده اند که اتصال آنها از طریق واحدهای عرضی به نام پله می باشد ، در واقع نردبان کابل از طریق اتصالات مختلف صورت می گیرد که سبب می گردد بخش های طویل و عریضی از طریق آنها ایجاد گردد که از طریق آنها می توان جهت سیم کشی را تغییر داد و یا اینکه به راحتی سیم ها را از سطوح مختلف رد نمود ، نردبان کابل از جمله تجهیزاتی می باشد که جهت پشتیبانی کامل از سیم ها و کابل ها به کار گرفته می شود که توسط آنها می توان قابلیت های بیشتری را با استفاده از آنها در مسافت های طولانی ارائه نمود ، از آنها در پروژه های صنعتی که نیازمند سرعت فوق العاده بالا به همراه ایمنی در کار و همچنین حجم عمده ای از کابل ها را می بایست جابجا نمود از آنها استفاده می گردد .
همانطور که پیش از این نیز مطرح گردید موارد بسیاری در قیمت نردبان کابل تاثیر گذار می باشند که از جمله آنها می توان به ضخامت نردبان کابل ، عرض و طول و ارتفاع و نوع پوشش گالوانیزه که می تواند گرم و یا سرد باشد و همچنین فاصله ای که میان پله ها در نردبان کابل وجود دارد اشاره نمود .
لدر کابل :
جهت مدیریت سیستم های کابلی می توان از لدر کابلی استفاده نمود که بسیار مقرون به صرفه بوده ، لازم به ذکر است که از لدر کابل جهت محافظت از سیم و کابل برق استفاده می گردد و البته آنها عبور حجم بسیار زیادی از سیم و کابل در یک مسیری که از قبل مشخص می باشد بر عهده دارند .
نردبان ها ی کابل جهت انتقال سیم ها در جهت عمودی به کار گرفته می شود و از جمله علت های آن محکم نمودن سیم و کابل به صورت راحت تر می باشد که این امر تنها در جهت عمودی و یا گذر افقی میسر می باشد ، در برخی مواقع که علاوه بر طولانی بودن مسیر ، کابل ها نیز با حجم عمده وجود دارند تنها می توان از نردبان کابل استفاده نمود که علاوه بر ایمنی بسیار بیشتر می توان سرعت عمل را در پروژه ها به حد بالایی افزایش داد ، در این حالت می توان از نردبان کابل استفاده نموده که نصب آن بسیار ساده می باشد و میزان استحکام آن نیز به حد بالایی می باشد و مدت زمان طولانی تری جهت نگهداری از سیم ها و کابل ها دارد .
مشخصات نردبان کابل :
طول استانداردی که در شاخه های نردبان کابل وجود دارد ۲ تا ۳ متر می باشد و فاصله استاندارد در پله های آن نیز ۲۵ سانتی متر می باشد و این میزان فاصله بسته به تقاضای مشتریان محترم می تواند کم و یا زیاد شود به عنوان مثال برای نردبان ۳ متری ۱۰ پله و برای نردبان ۲ متری ۷ پله وجود دارد .
چنانچه نیازمند اخذ مشاوره در مورد نردبان کابل هستید می توانید با مشاوران ساتها کو تماس حاصل نمایید .